Ecetes almapaprika
- Alaposan megmossuk és lecsepegtetjük a paprikákat.
Kiszedjük a magházát. Vagy a közepét kaccsal együtt kivágjuk,vagy félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét.
Amig szárad a paprika, a kb 3-4 liter hideg vízbe belekeverjük a cukrot,a sót,az ecetet és a kénport. Addig keverjük,mig teljesen fel nem olvadnak a szemcsék.
Alaposan kiforrázott és megszárított üvegbe tesszük a paprikát. Szorosan egymás mellé, magházzal felfelé rakjuk.
A tetejükre szórjuk egyenletesen a fűszer magokat. ( bors,koriander,mustármag)
Végül a babérlevelet fektetjük rá.
Felöntjük a savanyúság lével.
Rátekerjük az üveg kupakját. Körbeforgatjuk az üveget,hogy a levegőbuborékok előjöjjenek.
Még öntünk rá a léből,hogy teljesen tele legyen.
Az üveg szájára celofánt fektetünk. Szorosan rátekerjük a kupakot. Sötét,hűvös helyen tároljuk.
Hozzávalók
- kb 3-4 liter víz
- 5 kg almapaprika
- 0,5 kg kristálycukor
- 4 dl 20%-os ecet
- 20 dkg só
- 3 evőkanál szemes bors
- 1 evőkanál koriander mag
- 1 evőkanál mustármag
- 1-1 db babérlevél üvegenként
- 2 kávéskanál kénpor
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez