Halgulyás
- Az apróhalakat kifilézzük. Az alaplébe csak a fej, a gerinc és a farok kell. A halfiléket nagyobb darabokra vagdaljuk.
3 liter vízben , a só felével a csontos haldarabokat feltesszük főni.
Felforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
Ez alatt a harcsafiléről lehúzzuk a bőrét és felkockázzuk. Majd besózzuk és citromlevet csöpögtetünk rá. Letakarva félretesszük.
A többi, szálkás halfilét beirdaljuk és megsózzuk. Másfél óra főzés után, hozzáadjuk az alapléhez és tovább főzzük.
Összesen két és fél óra főzés után, leszűrjük az alaplevet és kivesszük a csontos halfiléket. Megsózzuk, csepegtetünk rá citromlevet és őrölt pirospaprikával meghintjük. Így nagyon finom a halhús.
Közben felaprítjuk a vöröshagymát, felkarikázzuk a répákat, felkockázzuk a krumplit.
A bográcsot szárazra töröljük és kisütjük a felkockázott szalonnát.
Lepirítjuk benne a felaprított hagymát, meghintjük a pirospaprikával és belekeverjük a felkarikázott zöldségeket.
Felöntjük a leszűrt alaplével. Amikor felforrt, beletesszük a gombát, a zöldfűszereket felaprítva, és a tárkonyt. A borsot finomra őröljük és szintén hozzáadjuk. Beletesszük a kockára vágott krumplit és puhára főzzük.
Tehetünk bele csípős őrölt paprikát is.
Amikor puha a krumpli, hozzáadjuk a harcsa kockákat. Takarék lángon, néhány perc alatt készre főzzük. Kóstolás után, adhatunk hozzá még sót, pirospaprikát és citromlevet.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 kg harcsafilé
- 1 kg apróhal ( keszeg, kárász stb. )
- 30 dkg gomba
- 80 dkg krumpli
- 2 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 2 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 15 db szemes bors
- 2 evőkanál só
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 szál lestyán
- 1 db citrom vagy 2 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál házi őrölt, füstölt erős paprika
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez