Favágók vacsorája
- Megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket és egy mély tálba tesszük.
A krumplit meghámozzuk és szeleteket vágunk belőle és a tálba rakjuk.
Kimossuk és rövidebbre vágjuk a savanyúkáposztát, ezt is hozzáadjuk a tálban lévő anyagokhoz.
A csirkecomb filéket feldaraboljuk, rátesszük a zöldségekre, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a köménnyel, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
Egy nagyobb vas sütőedénybe alulra szalonna szeleteket rakunk, majd az alapanyagok harmadát belehelyezzük. Meghintjük füstölt, csípős, őröltpaprikával és leöntjük a tejföl harmadával.
Aztán egy réteg húsos krumpli, majd egyharmad tejföl, ismét húsos krumpli és a tetejére a maradék tejföl valamint a tejszín is.
Elsimítjuk és szeletelt szalonnával betakarjuk. Végül hinthetünk rá füstölt paprikát.
Előmelegített sütőben, nagy lángon 15 percig, majd közepes lángon 1 órát sütjük.
Ekkor kivesszük és az olajjal meglocsoljuk.
Még 40 percet sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és még 20 perc alatt megpirítjuk.
Jó étvágyat hozzá.
Hozzávalók
- 80 dkg csirkecomb filé
- 40 dkg savanyúkáposzta
- 30 dkg füstöltszalonna vagy bacon
- 80 dkg krumpli
- 1 db nagy vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db szárzeller
- 4 ág rozmaring
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1-2 dl étolaj
0
Add hozzá a kedvencekhez