Friss majonézes káposzta
Recept
- A káposzta külső leveleit leszedjük, félbevágjuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A torzsa részét ne tegyük bele. A zellert és a sárgarépát meghámozzuk és hozzáreszeljük. A vöröshagymát szintén belereszeljük. Meghintjük a sóval, borssal, cukorral ,majd adunk hozzá egy evőkanál almaecetet.
Alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a majonézt, a mustárt és a tejfölt. Ezekkel is jól elkeverjük. Ha valaki krémesebben szereti, tehet még hozzá a tejfölből vagy majonézből. Lefedjük és egy éjszakára hideg helyre tesszük. Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 közepes fej édeskáposzta
- 30 dkg sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg zeller
- 4 púpos evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 4 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál őröltbors
- 1 púpos teáskanál só
- 1 evőkanál almaecet
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez