Gyors mézespuszedli
- A szárazanyagokat egy mély tálban összekeverjük, és hozzámorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a kézmeleg mézet, majd az egész tojást, a sárgáját, a tejfölt és a citromlevet. Összegyúrjuk. Lágy,ragacsos tésztát kapunk. Hideg helyen, 15 perc alatt megkeményedik.
Ezután kanállal kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Távol tegyük egymástól,mert sülés közben nőnek. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt megsütjük.
A mázhoz, összekeverjük a porcukrot a tojásfehérjével, hozzácsepegtetjük a citromlevet. A kihűlt tészta tetejére kenjük. Megvárjuk,amig megszárad,akkor tálalhatjuk.
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 1 teáskanál mézeskalács fűszer
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vanilliáscukor
- 5 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 db egésztojás
- 1 db tojás sárgája
- 3 evőkanál méz
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- Máz:
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás fehérje
- 0,5 dl citromlé
0
Add hozzá a kedvencekhez