Hagymás báránymáj
- Meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük a burgonyát. Letakarva félretesszük.
A bográcsban megforrósítjuk a zsírt és beleöntjük az ujjnyi csíkokra szelt báránymájat. Minden oldalán fehérre pirítjuk.
Ráöntjük a felkarikázott póréhagymát,1 dl vörösbort és a fűszereket. Ezekkel pároljuk.
15 perc főlés után levesszük a fedőt, ismét öntünk hozzá 2-3 evőkanál vörösbort és félig zsírjára sütjük. Ekkor hozzátesszük a felkockázott vöröshagymát, bacon szalonnát és szeletelt fokhagymát.
Amint elfőtte a levét, tálalhatjuk a burgonya körettel. Ízlés szerint felkarikázott csípős paprikát tehetünk rá. Sózni csak a tálaláskor szabad!
Hozzávalók 6 főre
- 50 dkg báránymáj
- 2 evőkanál zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg póréhagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- 1 dl száraz vörösbor
0
Add hozzá a kedvencekhez