Rántott vargánya
- Megpucoljuk és szeletekre vágjuk a gombát.
Besózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba és végül prézlibe. Alaposan megütögetjük, hogy a felesleges prézli lepotyogjon.
Felforrósítjuk a zsiradékot és óvatosan beletesszük. Néhány perc sülés után megfordítjuk és mindkét felét aranybarnára sütjük.
Szintén néhány perc után, papírtörlőre kivesszük és lecsepegtetjük.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 kosár vargánya gomba
- 2 db tojás
- 30 dkg prézli
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 liter étolaj
- vagy 0,5 kg zsír
![](https://nemzetikonyha.hu/wp-content/uploads/2022/01/6b0wcnx7e142laxv6lyh1562778056-768x576.jpg)
0
Add hozzá a kedvencekhez