Halaslecsó
- Bográcsban felolvasztjuk a zsírt és beletesszük a felkockázott szalonnát. Közepes lángon kiolvasztjuk. Rátesszük a felszeletelt vöröshagymát és picit kisütjük. Rá a felszeletelt paprika és átforgatva tovább sütjük. Megszórjuk a borssal és később a pirospaprikával. Nem keverjük bele. Hagyjuk,hogy a paprika a zsíron átsüljön. Ezután hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot is. Összekeverjük és közepes lángon összesütjük.
Közben felkockázzuk a halhúst és besózzuk. Öt percig állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a lecsóhoz. Óvatosan keverjük,hogy ne törjük össze. 10 percig sütjük. Kóstolás után, ízlés szerint,sózhatjuk.
Hozzávalók
- 1 kg halfilé
- 1,5 kg lecsópaprika
- 1 kg paradicsom
- 0,5 kg vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál só
- 1 púpos teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
0
Add hozzá a kedvencekhez