Hentestokány
- Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
A szalonnát felkockázzuk.
A paradicsomot kis kockákra vágjuk.
Az uborkát szeleteljük.
A húst tokányra, azaz hosszúkás csíkokra vágjuk,( kb 1-2 cm széles 4-5 cm hosszú )
Bográcsban kiolvasztjuk a zsírt, ezen a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a szalonnát,amit kicsit megpirítunk.
Belekeverjük a paradicsomot és beleöntjük a bort.
Pár perc után hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig sütjük
Ezután folyamatosan főzzük, pótolva a folyadékot vízzel és borral.
Hozzákeverjük a só felét és a fehérborsot.
Ha már kétszer elfőztük a levét, hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsompürét.
Másfél óra főzés után, beletesszük az uborkát és összeforraljuk.
Nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 2 kg sertéslapocka
- 50 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg savanyú uborka
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt fehérbors
- 3 dl rozé bor
0
Add hozzá a kedvencekhez