Vitaminhiányos időkre a legjobb
Húsos boros káposzta
A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset, mert abból a végén még ízlés szerint tehetünk. Utána ráöntjük a jól kimosott és kicsavart káposztát, a felszeletelt vöröshagymát és póréhagymát, valamint a zeller zöldet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy egy ujjnyira lepje el. Fedő alatt 30 percig pároljuk, közben 3-4 alkalommal megkeverjük,hogy véletlenül se piruljon le.
Utána hozzátesszük a felaprított sárgarépát, burgonyát és felengedjük a borral. Továbbra is fedő alatt addig főzzük, amíg, a benne lévők megpuhulnak. A végén a lisztből és tejfölből kikevert habarást beleöntjük és összeforraljuk.
Hozzávalók 8 főre
- 1 kg savanyú káposzta
- 30 dkg pulykacomb filé
- 20 dkg füstölt sonka
- 10 dkg füstölt kolbász
- 30 dkg burgonya
- 15 dkg póréhagyma
- 15 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 zeller levél
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- só
- morzsolt tárkony