Vitaminhiányos időkre a legjobb

Húsos boros káposzta

A bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset, mert abból a végén még ízlés szerint tehetünk. Utána ráöntjük a jól kimosott és kicsavart káposztát, a felszeletelt vöröshagymát és póréhagymát, valamint a zeller zöldet. Annyi vízzel öntjük fel, hogy egy ujjnyira lepje el. Fedő alatt 30 percig pároljuk, közben 3-4 alkalommal megkeverjük,hogy véletlenül se piruljon le.
Utána hozzátesszük a felaprított sárgarépát, burgonyát és felengedjük a borral. Továbbra is fedő alatt addig főzzük, amíg, a benne lévők megpuhulnak. A végén a lisztből és tejfölből kikevert habarást beleöntjük és összeforraljuk.

Hozzávalók 8 főre

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 30 dkg pulykacomb filé
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg póréhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 zeller levél
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • morzsolt tárkony
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Készítse el a videó alapján!

Videó
Ki Be
Kulcsszavak: homemade, bogrács, delicius, kolbász,

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán