Húsvéti tűzdelt báránycomb, bükkfa parázson
- A combokat hegyes késsel megszurkáljuk és szalonnával, fokhagymával megtűzdeljük és olajban egy serpenyőben körbekérgesítjük.
Sózzuk, borsozzuk ,rozmaringgal is meghintjük , vékonyra szelt szalonna csíkokat terítünk 3 réteg alufóliára , ráhelyezzük az egyik combot és aláöntjük a vörösbor felét, majd becsomagoljuk, oly módon, hogy az összeillesztéseknél többszörösen visszahajtjuk, hogy a gőzök, ne tudjanak elszökni. Ugyanis a keletkező pecsenyeléből,egy csipet liszttel nagyon finom szaftot készíthetünk.
Keményfa parázson, óvatosan forgatva 45 percet grillezzük.
Vigyázva, hogy meg ne égessük magunkat,egy tányéron felnyitjuk a csomagot, kiöntjük a levet és a húst a parázson 10-15 perc alatt, készre sütjük.
Zöldségkörettel, friss kenyérrel, vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók 6 főre
- 2 db báránycomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál rozmaring
- 2 dl étolaj

0
Add hozzá a kedvencekhez
▼
Videó