Kapuvári böllérmáj
- Bográcsban felhevítjük a zsírt. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát,amit megfonnyasztunk.
Hozzáadjuk a laskára (2 ujjnyi széles és 1 ujjnyi vastag ,lapos szeletek)vágott májat. Nagy lángon, kevergetve addig sütjük,amig ki nem fehéredik a máj. Ekkor megszórjuk a borssal és a majorannával.
5-8 perc sülés után hozzáadjuk a megtisztított,lecsepegtetett velőt. Óvatosan belekeverjük és továbbra is nagy lángon,kb 10 perc alatt, készre sütjük. Ez az étel pirospaprika nélkül, kevés szafttal készül. Csak tálaláskor sózzuk.
Hozzávalók
- 1 kg sertésmáj
- 0,5 kg sertésvelő
- 25 dkg vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt majoránna
0
Add hozzá a kedvencekhez