Kocsonya

A füstölt hússal kezdve egy nagy fazék aljára helyezzük a húsokat, rá a bőrt, a megtisztított, keresztben félbevágott sárgarépát, a paprikákat , hagymát, fokhagymát, babérlevelet, zellert. Rátesszük a só felét, majd felengedjük a vízzel.

Nagy lángon feltesszük főni ,majd lehabozzuk 2-3 alkalommal és takarékra rakjuk a lángot. Majd beletesszük a borsot. A tetejéről a zsírt egy kis tálba gyűjtjük, és ezt más ételek elkészítésénél vagy kenyérre kenve, felhasználhatjuk.
2 óra főzés után, óvatosan kiemeljük a zöldségeket, megkóstoljuk a levet,hogy elég sós-e, leszedjük a maradék zsírt és még másfél órát főzzük.

Lassú mozdulatokkal lemerjük a levet a húsokról , ezeket kivesszük. A maradék léhez hozzáöntünk 2 dl hideg vizet, ez elősegíti a lé letisztulását, 10 percet állni hagyjuk és óvatosan a már korábban lemert léhez öntjük.

A húst és a zöldségeket szépen elrendezzük 10-15 mélytányérba és a langyosra hűlt levet rájuk merjük.
6-10 óra elteltével fogyasztható.
A tetejét hintsük meg őrölt pirospaprikával vagy Erős Pistával.
Van aki citromlével leöntve szereti.

Pin Recipe
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Instructions

Videó
Ki Be

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán