Lacipecsenye és tepsis hús
- Az előző este borsozott és fűszer sóval bepácolt húsokat kizsírozott tepsibe fektetjük, szorosan egymás mellé.
Az egész csontos tarját a csontok között átvágjuk és az így keletkezett réseket is befűszerezzük sóval és szerecsendióval.
Előmelegített sütőbe tesszük és magas hőfokon, 20 percet sütjük.
A húsok alá kevés vizet mindig öntsük, hogy le ne égjen a szaft.
Ez alatt a Lacipecsenyéhez, finomra aprítjuk a fokhagymát és összekeverjük az olajjal és az őrölt paprikával.
Sülés közben, többször forgatjuk a húsokat, a Lacipecsenyét, pedig a fokhagymás páccal kenegetjük. Egy óra elteltével, a hosszában felnegyedelt fokhagymákat közé tesszük a húsoknak.
Medvehagymás, főtt burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók 20 főre
- Lacipecsenyéhez:
- 12 szelet csontos tarja
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl étolaj
- Tepsis hús
- 2 kg csontos tarja egyben
- 1 kg lapocka
- 4 db csirkecomb
- 10 dkg házi zsír
- 2 db új fokhagyma szárastól
0
Add hozzá a kedvencekhez