Újszentiváni káposztás lecsó

  • A felkockázott szalonnát a zsíron megpirítjuk.
    Megdinszteljük a hagymát,lepirítjuk a sertéslapockát,hozzáadjuk a feldarabolt paprikát,fokhagymát és a zellert zöldjével együtt.
    Elkeverjük és beletesszük a felkockázott paradicsomot, a köményt, borsot és ismét megkeverjük.

    Egy kis főzés elteltével belekeverjük a felszeletelt káposztát és félpuhára főzzük.
    Hozzáöntjük a bort majd a tetejét pirospaprikával megszórjuk.

    Friss, házikenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 10 személyre:
  • 2 kg sertéslapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db füstölt köröm vagy bőrke
  • 10 dkg zsír
  • 1 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg édeskáposzta
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 kis darab zeller zöldjével
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db csípős paprika
  • 2 dl száraz fehérbor
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán