Lucskos káposzta
- A sertés húst annyi vízben, ami épp ellepi, feltesszük főni a füstölt bőrkével. Amikor félfőtt, hozzáadjuk a füstölt húst, a só egy részét és a borsot, a feldarabolt paradicsomot, a kaprot és a borsikafüvet.
Majd az apróra felkockázott hagymát zsíron üvegesre dinszteljük.
Meghintjük a pirospaprikával és a liszttel és a léből kimerve, felhígítjuk majd a káposztához öntve elkeverjük.
A tojást elhabarjuk a tejjel , szintén a levesből kimert lével, folyamatos keverés mellett, összeelegyítjük és az elkészült ételhez öntjük és óvatosan elkeverjük.
Hozzávalók hozzávalók: 4-6 . főre
- 1 fej édes káposzta
- 30 dkg sertéshús
- 25 dkg füstölt hús (tarja,bőrke)
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 2 dl tej
- 1 db tojás
- 1 teás kanál őrölt paprika
- 2 evőkanál zsír
- 1 kávéskanál őrölt bors
- kapor, borsikafű
- 1 kanál só
- 1 kanál liszt
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez