Mustáros borjú tokány
- Elkészítés:
Lepirítjuk a felkockázott házi füstölt szalonnát, hozzátesszük az egy ujjnyi csíkokra vágott marha húst, körbepirítjuk és keverjük,hogy ne égjen le. Hozzáadjuk a sót, babérlevelet. Belekeverjük a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott paradicsomot és a karikára vágott póréhagymát. Belekeverjük a borsot és a majoránnát, majd a mustárt is.
A bográcsban,fedővel lefedve addig főzzük amíg puha nem lesz. A végén ízlés szerint erős paprikát karikázunk bele.
A lisztből és a tojásból vízzel,sóval nokedlit készítünk és ezzel tálaljuk az elkészült tokányt.
Hozzávalók 6 főre
- 50 dkg borjú lábszár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 db paradicsom
- 10 dkg póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 3 evőkanál mustár
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- 50 dkg liszt
- 3 db tojás
0
Add hozzá a kedvencekhez