Nagymezei húsoskáposzta
- A felaprított vöröshagymát zsíron megpároljuk. Gyengébb tűzre tesszük az edényt és belekeverjük a pirospaprikát. Majd visszaerősítjük a tüzet és hozzáadjuk a felkockázott tarját és összesütjük. 15 perc után felengedjük vízzel és beletesszük a darálthúst. Majd meghintjük a sóval, borssal és a majoránnával, pici aprított fokhagymával. Annyi víz legyen rajt, hogy a húst jól ellepje. Amikor felforrt hozzáadjuk a kimosott savanyúkáposztát. Ha kell, még öntünk hozzá vizet. Amikor puha minden, akkor beletesszük a knédligombócokat is. Amihez a hozzávalókat összekeverjük és 10 percig főzzük, majd, ha langyosra hűlt, vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. Amikor a gombócok megfőttek a káposztában, akkor a tejszínhez adunk a forró léből egy merőkanállal, majd elkeverve beleöntjük a forrásban lévő káposztába. Pár percet forraljuk, majd friss kenyérrel tálalhatjuk. jó étvágyat hozzá.
Hozzávalók
- 20 dkg füstölt, főtt tarja
- 50 dkg darálthús
- 50 dkg savanyúkáposzta
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 4 dl étolaj
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál só
- Knédligombóchoz:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl víz
- 25 dkg búzadara
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 3 db tojás
- 15 dkg füstölt sonka kocka
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez