Nyakleves
- Elkészítése:
Hideg vízbe feltesszük főni a kacsanyakakat.
Megsózzuk és lefedjük.
A zöldségeket megpucoljuk,feldaraboljuk. Amikor felforrt a lé a nyakakkal,leszedjük szűrőkanállal a habját.Ezt többször megtesszük,hogy tiszta levest kapjunk.
Beletesszük az összes zöldséget és fűszert. Fedő alatt a forrás után,takarékon főzzük.
Közben kifőzzük a házi lúdgége télsztát.
Amikor megfőtt,leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Így nem puhul tovább.
Kevés olajat öntünk rá,ettöl nem ragad össze.
Három óra főzés után,kiszedjük a zöldségeket a levesből. Majd a nyakakat is óvatosan,hogy ne keverjük fel a levet.
Egy kisebb edénybe szűrőkanálon átszűrjük a levest.
Tálaláskor a tányérba teszünk tésztát,húst és zöldségeket. Így merjük rá a levest.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 6 főre
- 1,5 kg kacsanyak
- 10 dkg kelkáposzta
- 10 dkg édeskáposzta
- 10 dkg zeller,zöldjével együtt
- 10 dkg karalábé
- 15 dkg sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg fehérrépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes méretű burgonya
- 1 evőkanál só
- 1 diónyi szerecsendió
- 2 db babérlevél
- 1 db csípős cseresznyepaprika
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál szemes bors
- 1 teáskanál egsz köménymag
- 2-3 liter víz
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez