Medvehagyma krémleves
- Elkészítése:
Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyákat. Felkockázzuk a zellert. Felszeleteljük a fokhagymát. Egy edénybe tesszük. Felengedjük annyi vízzel,hogy ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt feltesszük főni.
Felszeleteljük a medvehagymát.Kétharmadát a levesbe belefőzzük,egyharmadát díszítésnek meghagyjuk.
Amikor a többi hozzávaló már majdnem puha,beleöntjük a medvehagymát is az edénybe. Fedő alatt ,tovább főzzük.
A tejszín egynegyedével elkeverjük a kukoricalisztet.
Amikor minden alapanyag puha lett,krumlitörővel,vagy turmixgéppel krémesítjük.
Visszatesszük a tűzre. Belekeverjük a maradék tejszínt. Összekeverjük és felforraljuk.
Utána beleöntjük a habarást is. Még egy percig főzzük,kevergetés melett.
Tálaláskor a maradék medvehagymát vékonyra szeljük. Ezzel díszítjük a kimert levesünket.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 2 db nagy burgonya
- 10 dkg zeller
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez