Palacsinta
- Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba tesszük. Hozzáütjük a tojásokat.
Hozzáadunk egy kevés kristálycukrot,egy csipet sót.
Beleöntjük a tej felét. Simára keverjük. Majd hozzáadjuk a többi tejet és a szódavizet is. Továbbkeverjük.
A végén egy evőkanálnyi étolajat öntünk bele. Két-három órán át pihenni hagyjuk.
Közben elkészítjük a töltelékeket.
A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját,a cukrot, a tejfölt,a reszelt citromhéjat és a vanilliáscukrot. Összekeverjük. A végén hozzáadjuk a mazsolát.
összekeverjük a többi alapanyagunkat.
A serpenyőbe e gy csepp olajat öntünk. Felforrósítjuk. Egy merőkanál palacsinta masszát teszünk bele. Körbefuttatjuk a sütőben. Rövid ideig sütjük. Majd ha szép pirosas megfordítjuk. Amikor piros a másik fele is, kiborítjuk egy tányérra. Addig sütjük,amig el nem fogy az alapanyagunk.
A végén süthetünk almás-bundás palacsintát. Egy merőkanálnyi masszába belekeverünk még egy evőkanál lisztet. Simnára keverjük. Beleszelünk vékonyan egy almát és ezt is megsütjük a palacsintasütőben. Szintén meg kell fordítani,amikor piros az egyik fele. Amikor készen van,kisebb darabokra vágjuk.
Megkenjük a töltelékkel a palacsintát és feltekerjük. A palacsinta tészta kétharmadár kenjük a tölteléket és úgy kell feltekerni.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók 8 főre
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 6 dl tej
- 2-3 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 kávéskanál só
- 2-3 dl szódavíz
- Túrótöltelék:
- 25 dkg túró
- 2 evőkanálnyi mazsola,tejben megáztatva
- 2 db tojás sárgája
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vanilliáscukor
- 1 evőkanál tejföl
- 2 evőknál kristálycukor
- A többi töltelék
- 3 evőkanál bármilyen lekvár
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tejbe áztatott darált mák
- 1 evőkanál lekvár
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez