Csípősen az igazi
Parázs pálca
- A húst 6-8 cm hosszú, ujjnyi csíkokra vágjuk, és meghintjük a rozmaringgal és a kakukkfűvel ( csak aki szereti a különleges ízeket ) a finomra vágott fokhagymát, a csilipaprikát, a mézet, meghintjük őrölt borssal. Majd kézzel összeforgatjuk a húst ezekkel a fűszerekkel és egy éjszakára, letakarva hűtőbe tesszük pácolódni.
Sütés előtt pálcikákra fűzzük ( lehetőleg fára) és a parázs fölé helyezzük. Sűrűn forgatva pirosra sütjük.
Fokhagymával kent pirítós kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók 4 főre
- 70 dkg csirkemell filé
- 1 evőkanál méz
- 1 kicsi hegyes erőspaprika ( csili)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kakukkfü
- 1 evőkanál rozmaring
- 2 dl murci ( erjedő must)
- 4-6 szelet kenyér
- 1 teáskanálnyi őrölt bors
0
Add hozzá a kedvencekhez