Pásztortarhonya
- Felkockázzuk a szalonnát. Felkarikázzuk a kolbászt. A bográcsban lepirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a tarhonyát,amit körbepirítunk. Hozzákeverjük a birkazsírt. Hozzákeverjük a felaprított vöröshagymát, és a kolbászkarikákat. Jól összekeverjük,átpirítjuk.
Hozzáadjuk a felaprított paprikát,paradicsomot.
Picit még együtt sütjük. Sózzuk és a pirospaprikával,borssal megszórjuk. Beletesszük a babérlevelet. Elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel,ami bőségesen ellepi. Sűrűn kevergetve puhára főzzük.
Hozzávalók
- 50 dkg reszelt tarhonya
- 5 db burgonya
- 3 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 csapott evőkanál őrölt paprika
- 1 csapott evőkanál só
- 1 db babérlevél
- 1 csapott teáskanál őrölt bors
- 10 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db erőspaprika
- 2 evőkanál birkazsír ( sertés zsír is jó)
- 1 db szalonna bőrke

0
Add hozzá a kedvencekhez