Rántott akácvirág, kacsamájjal

  • Jól megmossuk és lecsepegtetjük a májat is és az akácvirágot is. Nem sózzuk be őket,mert akkor megkeményednek sütés közben.
    Két-három akácvirágot összetekerünk, és egyben panírozzuk be őket, a száruknál fogva. Először, lisztbe, majd tojásba, végül prézlibe forgatjuk. A májakat, szintén így panírozzuk.
    Forró aljban,fedő alatt sütjük a májat, ha véletlen robbanna, ne okozzon sérüléseket.
    Mindkét oldaluk szép, piros legyen. Tálaláskor sózzuk.
    Friss kenyérrel, rizzsel, burgonya pürével és savanyúsággal kínáljuk.

    Az akácvirágnál fontos, hogy ne forgalmas autóút mellett szedjük.

    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 4 fő részére:
  • 0.5 kg kacsamáj
  • 20-30 db akácvirág
  • 4 evőkanál liszt
  • 30 dkg prézli
  • 5 db tojás
  • 3 dl étolaj
  • 1 teáskanál só
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán