Sajtfüstölés házilag

  • Két-három cm-es szeleteket vágunk a sajtból.
    Megszórjuk a sóval, borssal, paprikával és jól belenyomkodjuk.
    Egy grillsütő rácsára tesszük őket.
    Löncshúsos konzervdoboz alját sűrűn kilukasztjuk, az aljába vékony ágakat teszünk,majd ráhintjük a faforgácsot. Meggyújtjuk és a grillsütő allján lévő nyíláshoz tesszük. amit kinyitunk.
    A grillsütőt lefedjük a tetejével és lassan füstöljük a sajtot.
    4 órát füstöljük. Másnap még egy órát füstöljük.
    Ekkora szép sötét sárga színt kap.
    Ezután 5 napig, hűvös helyen szellőztetjük.
    Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • 1 kg házisajt
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál frissen őrölt paprika
  • faforgács
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

https://youtu.be/UyZROy18Rvs

Videó
Ki Be

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán