Sóskafőzelék tükörtojással
- Kitépkedjük a sóska levelekből a szárait, hogy ne legyen az ételben zavaró a sok szál.
Megmossuk, lecsepegtetjük és a forró olajba tépkedjük, folyamatosan kevergetve, megfonnyasztjuk.
Tűzről levéve, egy krumpli törővel pépesítjük, így az esetleg bennmaradt szálakat is ki tudjuk venni.
Tűzre visszatéve, meghintjük a liszttel, csomómentesre keverjük.
Felöntjük a tejjel. Megsózzuk, cukrozzuk és folyamatosan keverve felforraljuk.
Tíz percig főzzük.
Tükörtojás feltéttel tálaljuk.
Ennek az ételnek nagyon magas a vitamin és az ásványi anyag tartalma.
Hozzávalók
- 4 fő részére:
- 1 kis kosárnyi zsenge sóska levél
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
- 2-3 evőkanál kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 3 db tojás
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez