Szőlőhegyi birkapörkölt, Becsehely
- Felkockázzuk és zsírjára pirítjuk a szalonnát. Beletesszük a birkahúst, körbepirítjuk,hozzáadjuk a felaprított hagymát és paprikát, majd meghintjük sóval,borssal és összekeverjük.Ezután beletesszük a felkockázott paradicsomot és 3-4 dl vízzel felengedjük. Néha óvatosan megkeverjük és az elfőtt levet pótoljuk. 1,5-2 óra elteltével sűrű szaftosra pároljuk.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 1 kg birkahús
- 1 kg csontos birkahús
- 15 dkg füstölt házi szalonna
- 1 db erős zöldpaprika
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 db nagy paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
0
Add hozzá a kedvencekhez