Tatárbifsztek
- Megsózzuk a finomra darált húst.
Hozzátesszük a mustárt, ketchupot, őröltpaprikát , a lereszelt vöröshagymát és legalább tíz percig keverjük, hogy minden alkotóelem tökéletesen elvegyüljön.
Elsimítjuk a tetejét és jó minőségű étolajat ( oliva) öntünk rá, hogy elzárjuk a húst az oxigéntől.
Hideg helyen egy éjszakát pihentetjük, ez alatt az ízek összeérnek.
Kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk.
A fogyasztása a következő: Fokhagymával bedörzsöljük a pirítós kenyér egyik oldalát, ( a legfinomabb , a házilag pirított kenyér). Egy tojással elkeverjük a tatárt és 1 cm vastagon megkenjük a megvajazott pirítós kenyeret.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 8-10 főre
- 2 kg marha comb, nyak ,( drágább verzió: bélszín)
- 4 evőkanál mustár ( dijoni csípős, vagy más csípős)
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 3 evőkanál só ( ízlés szerint)
- 1 púpozott teáskanál frissen őrölt bors
- 3 púpos evőkanál ketchup
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál wörchester szósz ( vagy szardínia olaj , szója szósz)
- 1 teáskanál csípős őrölt paprika
- 1-2 dl étolaj ( oliva olaj )
- 1 db tojás
0
Add hozzá a kedvencekhez