Töltött vadkacsa kemencében
- A vadkacsákat megtisztítjuk, kizsigereljük és egy éjszakára hideg vízben állni hagyjuk.
Másnap lecsepegtetjük.
Zsíron hagymát és szalonnát párolunk és hozzákeverjük a darálthúst. Fűszerekkel megszórjuk. Jól átsütjük.
A kacsák hasüregét megszórjuk fokhagymasóval és őrölt borssal. A tölteléket beletöltjük és a lábaikat összekötjük. A külsejét is sózzuk,borsozzuk. Kizsírozott tepsibe fektetjük. Lefedjük és a kemencében 30 percig sütjük.
Malachúst, tarját,combot egy éjszakát mustáros, borsos pácban állni hagyjuk. Ezeket is kizsírozott tepsibe tesszük és szintén lefedve sütjük.
A sütő hőerejétől függően, fedő alatt kb 1-2 órát sütjük. Közben egyszer megforgatjuk. Majd fedő nélkül ismét sütjük,amig piros-ropogós nem lesz.
Hozzávalók
- 6 db vadkacsa
- 2 kg darálthús
- 20 dkg szalonna
- 6 db vöröshagyma
- 4 evőkanál só
- 2 evőkanál fokhagymasó
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 evőkanál majoránna
- 1 evőkanál morzsolt petrezselyem
- 2 kg malachús
- 1 kg sertéstarja
- 1 kg sertés comb
- 0,5 kg mustár
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt bors
- 4 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál őrölt kömény
0
Add hozzá a kedvencekhez