Túróval töltött zsemle
- Langyos tejjel felengedjük a mazsolát, hogy ellepje.
Levágjuk a zsemlék tetejét, kiszedjük a közepüket, vigyázva, hogy nehogy kiszakadjanak.
A maradék langyos tejben egy evőkanál kristálycukrot elkeverünk, és egy tálba öntjük. Ebbe beleforgatjuk a zsemlék mindkét oldalát. Lecsepegtetjük és beletesszük őket, a kivajazott tepsibe.
A 3 tojás sárgájával és a kristálycukorral elkeverjük a túrót és a vaníliás cukrot. A 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk, Óvatosan elkeverjük a túróval és megtöltjük vele a zsemléket.
Visszahelyezzük a zsemlék tetejét és megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20 percig sütjük.
A zsemlék kiszedett belsejét, forró kakaóval, a gyerekekkel közösen fogyasztjuk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 6 db szikkadt zsemle
- 0,5 kg túró
- 10 dkg mazsola
- 1 teáskanál margarin
- 2 db vaníliás cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 0,5 liter tej
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez