Vadnyúl pörkölt erdei gombával
- Felaprítjuk a szalonnát. Felkockázzuk a lilahagymát. Feldaraboljuk a nyulat.
Kisütjük a szalonnát bográcsban,hozzáadjuk a lilahagymát.
Két percig pároljuk. Rögtön hozzáadjuk a húst. Körbepirítjuk. Megfűszerezzük,hozzáadjuk a cseresznyepaprikát. Felöntjük kevés vízzel,épp,hogy ellepje.Közepes lángon,keveset kevergetve ,fedő alatt főzzük.
Közben felaprítjuk a paprikát,paradicsomoz,fokhagymát. Amikor egyszer már a zsirjára sül a nyulunk,hozzáadjuk a zöldségeket és megsózzuk.
Ráöntjük a vörösbort,a fele pirospaprikát és a házi lecsót.
Két óra főzés után hozzáadjuk a felaprított gombát.Ráöntjük a maradék pirospaprikát és ha kell sózzuk még.
Fedő nélkül,még 20-25 percig főzzük.
Tálaláskor petrezselymes, szaggatott nokedlival kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók
- 1db 2-3 kg-os vadnyúl
- 25 dkg erdei gomba
- 1 db nagy fej lilahagyma
- 15 dkg füstölt zsírszalonna
- 20 dkg házi lecsó
- 1 db paprika
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db savanykás alma
- 1 evőkanál só
- 1 csapott evőkanál majoranna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 db cseresznyepaprika
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 dl száraz vörösbor
0
Add hozzá a kedvencekhez