Vetrece leves
- Forrásban lévő vízbe tesszük a húsos csontot, egészben a vöröshagymát , megsózzuk és fedő alatt egy órát főzzük.
Amikor a hús majdnem puha, beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát és a babért.
Zsírból és a lisztből világos rántást készítünk. Megpaprikázzuk és felengedjük 3 dl vízzel,simára keverjük és folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk.
Elsőre 2 evőkanál ecettel ízesítjük, egy felvert tojást hozzáöntünk, újból elkeverjük.
Székelyesen, külön tányérba,szeletelt, sózott Oliva olajjal leöntött lilahagymával tálaljuk.
Hozzávalók
- 6 fő részére:
- 3 liter víz
- 1 kg burgonya (pityóka)
- 1 kg bárány vagy birka húsos csont
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- 10 szem bors
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl 10%-os ecet
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál liszt
- 0,5 dl olaj
- 1 db tojás
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez