Zöldbabfőzelék
- Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával és hozzáöntjük a zöldbabot majd összekeverjük.
Meghintjük a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi.
Beletesszük a zellert, a babérlevelet és a fokhagymát.
Lefedjük és a fedő alatt 20 percig főzzük.
Liszttel és tejföllel, pici vízzel habarást készítünk, amit a megfőtt babbal csomómentesre elkeverünk. Egyet forralunk rajta.
Hozzávalók 4 főre
- 1 kg sárgahüvelyű zöldbab
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 teáskaná só
- 5 dkg zeller
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl étolaj
Képek

0
Add hozzá a kedvencekhez
Instructions
Videó