Csak borral a finom

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Balatoni szüreti pörkölt

Leírás

  • A zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, 5-10 perc után hozzáadjuk a szintén felaprított paprikát és paradicsomot, hozzátesszük az őrölt paprikát és 2-3 perc után a kockára vágott pörkölt húst. Egy rottyanás után sózzuk, és annyi vizet teszünk rá, amennyit főzés közben megkíván. Főzzük 20 percig.
    Ezután beletesszük a felaprított zúzát, a finomra vágott fokhagymát, és az őrölt borsot. Utána főzzük fél órát. Majd beleöntjük a darabolt gombát a 2 dl vörösbort és még fél órán át készre főzzük.

Hozzávalók 6 főre

  • 1 kg sertés lapocka
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg csirke zúza
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg sertés zsír
  • 10 dkg zöld paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • 1 evőkanál só
  • 5 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl vörösbor

Készítse el a videó alapján!

Videó
Ki Be

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán