pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez

Szárnyas húsleves

Nehézség: Középhaladó Legalkalmasabb évszak: Egész évben alkalmas

Leírás


Hideg vízbe feltesszük főni a megmosott húsokat a máj kivételével. Amikor felforrt, leszedjük a habját és hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön 40 percet főzzük,majd hozzáadjuk a májat.

10 -15 perc további főzés után óvatosan kiemeljük a zöldségeket , a megfőtt húsokat. A visszamaradt levet egy sűrű szűrőn átöntjük.

Fél liter sós, forró vízben külön megfőzzük a reszelt tarhonyát,forrástól számított 10 perc alatt. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd a főlés közben a leves tetejéről lemert zsírral meglocsoljuk és összekeverjük. Így a tészta nem tapad össze.

A főtt húsokat és a zöldségeket akár önálló fogásként is tálalhatjuk,reszelt tormával,vagy őrölt pirospaprikával.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 2 db pulykaszárny
  • 1 db csirkemell csont
  • kacsanyak
  • kacsa belsőség( szív,zúza,máj)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db csilipaprika
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöld paradicsom
  • 1 db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 teáskanál szemesbors
  • 1 kávéskanál egészkömény
  • 1 evőkanál só
  • 3 liter víz
  • 10 dkg házi tarhonya

Készítse el a videó alapján!

Videó
Ki Be

Megosztás

Ezt is kedvelheted

Értékelés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdés hozzáadása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 Add hozzá a kedvencekhez
Perc
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán