Születésnapi szarvaspörkölt
A zsíron lepirítjuk a felkockázott szarvas combot. Kivesszük a zsírból, majd ott lepirítjuk az oldalast és a gerincet is. Az előre lesütött hagymás zsírból rámerünk 5 evőkanállal és összemelegítjük.
Ezután négy rétegben visszatesszük a szarvas húst és rá a fűszereket és egy evőkanál paradicsom pürét. A réteg tetejére teszünk előre felkockázott és lesütött szalonnát is. A rétegezést addig folytatjuk, amig a hús el nem fogy. A tetejére ráhintjük az őrölt paprikát és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
A főzés közben nem kevergetjük, hanem a bográcsot rázogatva mozgatjuk a húst, hogy le ne égjen.
Amikor már félpuhára megfőtt a szarvashús, beleteszünk 1 db sárgarépát, ami segít az erős vad ízt elvenni, majd ráöntjük a vörösbort is.
Ezekkel készre főzzük.
Főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaljuk!