Békésszentandrási borjú gulyásleves
- A lepirított szalonnán megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, beletesszük a felkockázott húst, az őrölt paprikát, az őrölt köményt és a borsot. Megsózzuk és felöntjük dupla mennyiségű vízzel.
Beletesszük a babérlevelet, a felaprított paprika kétharmadát és a zellert.
Elkeverjük, felforraljuk és hozzátesszük a fehérrépát.
15 perc főzés után hozzáadjuk a felaprított csípős paprikát, fokhagymát és a karikázott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
Ha kell, pótoljuk a levét, de egy levesnél sűrűbb, tartalmasabb ételt készítsünk. Lassú tűzön főzzük. Ízlés szerint még sózhatjuk, mert a burgonya sok sót vehet fel. Fontos, hogy jó ízű ételt kapjunk.
Hozzávalók 30 főre
- 4 kg borjúhús
- 40 dkg füstölt szalonna
- 3 kg burgonya
- 2 kg sárgarépa
- 2 kg fehérrépa
- 1 kg vöröshagyma
- 6 db paprika
- 1 fej fokhagyma
- 1 db zeller a zöldjével
- 3 evőkanál só
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 7 db babérlevél
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez