Békésszentandrási borjú gulyásleves

  • A lepirított szalonnán megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, beletesszük a felkockázott húst, az őrölt paprikát, az őrölt köményt és a borsot. Megsózzuk és felöntjük dupla mennyiségű vízzel.

    Beletesszük a babérlevelet, a felaprított paprika kétharmadát és a zellert.
    Elkeverjük, felforraljuk és hozzátesszük a fehérrépát.
    15 perc főzés után hozzáadjuk a felaprított csípős paprikát, fokhagymát és a karikázott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát.
    Ha kell, pótoljuk a levét, de egy levesnél sűrűbb, tartalmasabb ételt készítsünk. Lassú tűzön főzzük. Ízlés szerint még sózhatjuk, mert a burgonya sok sót vehet fel. Fontos, hogy jó ízű ételt kapjunk.

Hozzávalók 30 főre

  • 4 kg borjúhús
  • 40 dkg füstölt szalonna
  • 3 kg burgonya
  • 2 kg sárgarépa
  • 2 kg fehérrépa
  • 1 kg vöröshagyma
  • 6 db paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db zeller a zöldjével
  • 3 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 7 db babérlevél
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Instructions

Videó
Ki Be

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán