Székelykáposzta knédlivel
- Olajon, aranysárgára megdinszteljük a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát gyorsan elkeverjük és beletesszük a felkockázott húst, belekeverjük és megsózzuk. Őrölt köménnyel és borssal meghintjük. Hozzáadjuk a babérlevelet. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon, fedő alatt főzzük.
Egy óra után, amikor elfőtte a levét felengedjük újra vízzel. Hozzáadjuk a savanyú káposztát. Nem mossuk ki, mert ettől lesz savanykás ízű.
Tízpercenként megkeverjük. Ha kell, még adunk hozzá vizet.
Elkészítjük a habarást, a lisztet a tejjel kikeverjük, és hozzáöntjük a káposztához.
Hozzáadjuk a tejszínt is és újra megkeverjük. Pár percig összeforraljuk.
Tálaláskor 3-4 szelet knédlit teszünk a tányérba és rámerjük a székelykáposztát.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók
- 1 kg savanyúkáposzta
- 0,5 kg sertéscomb felkockázva
- 3 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt bors
- 3 db babérlevél
- 2 teáskanál só
- 2 dl étolaj
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez