Knédli

  • Langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztő.
    A réteslisztet egy mély tálba tesszük,hozzáadjuk a sót,a tojást,majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel összedagasztjuk.
    10 perc dagasztás után,ha elválik a tészta a kéztől és az edénytől is,lelisztezzük és 20-30 percig letakarva kelesztjük.
    Lisztezett deszkára borítjuk,henger alakúra formázzuk és bő,lohogó-forró vízbe tesszük. Itt 9 percig főzzük az egyik oldalát. Ekkor óvatosan,vigyázva,hogy meg ne égessük magunkat megfordítjuk és még 9 percig főzzük a másik oldalát is.
    A vízbe nem teszünk sót és fontos a 9-9 percet megtartani.
    Amikor kivettük és még forró a knédli,zsírral megkenjük.
    Amikor picit hűlt,felszeleteljük.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók 4 főre

  • 0,5 kg rétesliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 diónyi zsír
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán