Knédli
- Langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztő.
A réteslisztet egy mély tálba tesszük,hozzáadjuk a sót,a tojást,majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel összedagasztjuk.
10 perc dagasztás után,ha elválik a tészta a kéztől és az edénytől is,lelisztezzük és 20-30 percig letakarva kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk,henger alakúra formázzuk és bő,lohogó-forró vízbe tesszük. Itt 9 percig főzzük az egyik oldalát. Ekkor óvatosan,vigyázva,hogy meg ne égessük magunkat megfordítjuk és még 9 percig főzzük a másik oldalát is.
A vízbe nem teszünk sót és fontos a 9-9 percet megtartani.
Amikor kivettük és még forró a knédli,zsírral megkenjük.
Amikor picit hűlt,felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók 4 főre
- 0,5 kg rétesliszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 db tojás
- 1 teáskanál kristálycukor
- 2 teáskanál só
- 1 diónyi zsír
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez