Felvidéki hagymaleves

  • A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk.
    Pirított szalonna zsírján megdinszteljük. A fokhagymát szintén apróra vágjuk és hozzáadjuk a piruló hagymákhoz. Ezzel is dinszteljük tovább.
    Felengedjük 2-3 liternyi alaplével, de a pirog, vagy bármilyen másik tészta főzőlevével is megtehetjük ezt. Közben kemény, füstölt sajtot reszelünk.
    Amikor felforrt a leves, sóval, borssal ízesítjük.
    Tálaláskor főtt csipetkét és reszelt sajtot teszünk bele. Díszítjük snidlinggel és petrezselyem zöldjével.
    Jó étvágyat kívánunk.





Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fehérhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál zsír
  • 10 dkg csipetke
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor snidling
 
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán