Felvidéki hagymaleves
- A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk.
Pirított szalonna zsírján megdinszteljük. A fokhagymát szintén apróra vágjuk és hozzáadjuk a piruló hagymákhoz. Ezzel is dinszteljük tovább.
Felengedjük 2-3 liternyi alaplével, de a pirog, vagy bármilyen másik tészta főzőlevével is megtehetjük ezt. Közben kemény, füstölt sajtot reszelünk.
Amikor felforrt a leves, sóval, borssal ízesítjük.
Tálaláskor főtt csipetkét és reszelt sajtot teszünk bele. Díszítjük snidlinggel és petrezselyem zöldjével.
Jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fehérhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 evőkanál zsír
- 10 dkg csipetke
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor snidling
Képek

0
Add hozzá a kedvencekhez