Káposztás hajtóka
- A külső leveleitől megtisztított káposztát negyedeljük, lereszeljük és a forró olajon megsózva, megborsozva megdinszteljük. Esetleg tehetünk hozzá kristálycukrot is.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a darabolt margarint, a 3 tojás sárgáját, a maradék sót, és a tejfölt. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától. Meglisztezzük a deszkánkat és áttesszük a tésztát. Átgyúrjuk, és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A kihűlt káposztát ráterítjük, és elsimítjuk.
Hosszú oldalánál feltekerjük, és 3-4 cm vastag szeleteket vágunk és állítva beletesszük a kizsírozott tepsibe. Egy tojást felverünk és megkenjük a tetejüket,majd előmelegített sütőben, közepes lángon, egyszer megfordítva, ropogósra és szép pirosra sütjük. Vigyázzunk rá fogyasztáskor, mert a közepében a káposzta nagyon sokáig forró marad.
Hozzávalók
- 1 közepes fej káposzta
- 70 dkg liszt
- 6 evőkanál tejföl
- 10 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 1 dl étolaj
- 3 evőkanál só
- 2 evőkanál őrölt bors
- 1 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
0
Add hozzá a kedvencekhez