Káposztás hajtóka

  • A külső leveleitől megtisztított káposztát negyedeljük, lereszeljük és a forró olajon megsózva, megborsozva megdinszteljük. Esetleg tehetünk hozzá kristálycukrot is.
    Egy tálban elkeverjük a lisztet, a darabolt margarint, a 3 tojás sárgáját, a maradék sót, és a tejfölt. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától. Meglisztezzük a deszkánkat és áttesszük a tésztát. Átgyúrjuk, és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A kihűlt káposztát ráterítjük, és elsimítjuk.
    Hosszú oldalánál feltekerjük, és 3-4 cm vastag szeleteket vágunk és állítva beletesszük a kizsírozott tepsibe. Egy tojást felverünk és megkenjük a tetejüket,majd előmelegített sütőben, közepes lángon, egyszer megfordítva, ropogósra és szép pirosra sütjük. Vigyázzunk rá fogyasztáskor, mert a közepében a káposzta nagyon sokáig forró marad.

Hozzávalók

  • 1 közepes fej káposzta
  • 70 dkg liszt
  • 6 evőkanál tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 dl étolaj
  • 3 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Hozzávalók

Ingredients

Utasítások

Videó
Ki Be

Instructions

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán