Vörösboros marhalábszár pörkölt

  • A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a felkockázott húst. Nagy lángon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Ezzel is pirítjuk a húst. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és a borból is egy keveset. Felengedjük háromnegyed részig vízzel. Fedő nélkül főzzük 30 percig. Újól adunk hozzá vörösbort és még 40 percet főzzük. Ekkor megkóstoljuk és befűszerezzük. Tovább főzzük. Összesen másfél óra főzés után,hozzáadjuk a a maradék bort a paradicsomot és a paprikát.Jól összekeverjük. Adunk bele erőspaprikát és paradicsompürét is. Még fél órát főzzük.Nokedlival vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 2 kg marhalábszár,
  • 15 dkg füstöltszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db pardicsom
  • 1 db paprika
  • 1 púpos evőkanál őrölt paprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 púpos teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Videó
Ki Be

Nézd meg erről bemutató videónkat!

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán