Vörösboros marhalábszár pörkölt
- A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a felkockázott húst. Nagy lángon körbepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Ezzel is pirítjuk a húst. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és a borból is egy keveset. Felengedjük háromnegyed részig vízzel. Fedő nélkül főzzük 30 percig. Újól adunk hozzá vörösbort és még 40 percet főzzük. Ekkor megkóstoljuk és befűszerezzük. Tovább főzzük. Összesen másfél óra főzés után,hozzáadjuk a a maradék bort a paradicsomot és a paprikát.Jól összekeverjük. Adunk bele erőspaprikát és paradicsompürét is. Még fél órát főzzük.Nokedlival vagy friss kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 kg marhalábszár,
- 15 dkg füstöltszalonna
- 1 db vöröshagyma
- 3 db pardicsom
- 1 db paprika
- 1 púpos evőkanál őrölt paprika
- 1 csapott evőkanál só
- 1 púpos teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 evőkanál paradicsompüré
0
Add hozzá a kedvencekhez