Szalontüdő
- 3-4 liter vízben 30 perc alatt, megfőzzük a tüdőt és a szívet.
Ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk.
2 liter leszűrt léhez rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és beletesszük a babérleveleket.
Közepes lángon főzzük, ez alatt kicsavarjuk a citrom levét.
A finomra aprított fokhagymával, 2 evőkanál zsírral és 3 evőkanál liszttel, világos rántást készítünk. Beleöntjük a cukrot, arany barnára pirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát.
A maradék lisztből és a tejfölből tejfölös, mustáros,citrom leves , habarást készítünk és felöntjük vele a rántást.
A forrásban lévő tüdőhöz öntjük, állandó keverés mellett. Zsemlegombóccal tálaljuk.
Hozzávalók 4-6 főre
- 3 pár sertéstüdő
- 2 db sertés szív
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál só
- 4 evőkanál mustár
- 2 teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál 20%-os ecet
- 1 db nagyobb citrom
- 4 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 4 dl tejföl
- 2 evőkanálzsír
0
Add hozzá a kedvencekhez