Balatoni Karám lángos

  • Egy nagyobb tálba tesszük a fele lisztet, az élesztőt, ráöntjük a tejet, vizet, a sót, és finoman összekeverjük, majd elkezdjük kidolgozni.
    Alányúlva, megemelve, ezt ismételgetve levegőt juttatunk bele.
    Fokozatosan adunk hozzá a megmaradt lisztből, hogy egy lágy, majdnem folyós tésztát kapjunk.
    Amikor elválik az edény falától, a tetejét vékonyan meghintjük liszttel, és meleg helyen 15 percet kelesztjük.
    Ezután 12 egyforma méretű zsemlécskét szaggatunk kézzel belőle. Sima oldalával felfelé, egy olajozott tálcára tesszük őket, fóliával letakarjuk, és 15 percet, meleg helyen kelesztjük.
    Kézzel nyújtjuk, formázzuk, és bő forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük.
    Retrósan, fokhagymás lével, sajtos-tejfölösen, újhullámosan pedig, lekvárral, hagymás-szalonnásan, csokikrémesen kínáljuk.

Hozzávalók hozzávalók 12 főre

  • 2 kg liszt (Bl 55 )
  • 5 dl tej
  • 5 dl víz
  • 5 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg élesztő
  • 5 dkg só
Pin recept
0 Add hozzá a kedvencekhez

Videó
Ki Be

Nézd meg erről bemutató videónkat!

Megosztás

Az Instagram fényképek és rövid videók megosztásán alapuló közösségi hálózat. A felhasználók fényképeket és videókat tölthetnek fel.

A Pinterest egy közösségi képmegosztó weboldal. A felhasználók témák szerint rendezetten fényképeket osszanak meg egymással.

pinit
0 Add hozzá a kedvencekhez
0 Add hozzá a kedvencekhez

Ossza meg közösségi hálózatán