Banános-mákos kevert (rövid)
- Elkészítés:
Egy nagyobb tálba beleöntjük a mákot,a cukrot, a lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot. Ezeket összekeverjük.
Beleütjük a 3 db tojást és beleöntjük a tejet. Az anyagokat csomómentesre keverjük.
Palacsintatészta állagú anyagot kell kapnunk.
A banánokat összetörjük villával ,majd elvegyítjük a masszával és kivajazott,lisztezett tepsibe öntjük. A tepsi alját megütögetjük, hogy ne legyen hólyagos a teteje sülés közben.
Sütőbe tesszük, tíz percig nagy lángon sütjük ,ez alatt nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. Majd 20 percig közepes lángon sütjük. Ez alatt már megfordíthatjuk. Tűpróba után még addig sütjük, amíg nem ragad a tűre a tészta.
Felszeletelés előtt megvárjuk amíg kihűl. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók 6-8 főre
- 0,5 liter darált mák
- 0,5 liter kristálycukor
- 0,5 liter tej
- 0,5 liter liszt
- 3 db tojás
- 2 db banán
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 csomag sütőpor
0
Add hozzá a kedvencekhez