Húsvéti nyuszizsemle
- Egy tűzálló edénybe beleöntjük a vajat, a vizet és a tejfölt és a tűz fölött, folyamatos keverés melett csomómentesre és langyosra melegítjük.
Másik edénybe beleöntjük a lisztet, cukrot és a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, tejfölös masszát.
Alaposan összedolgozzuk. Sima tésztát kell kapnunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 20 percig kelesztjük.
Ekkor,lisztezett deszkán henger alakúra nyújtjuk és 16 db-ra osztjuk.
A darabokból, egyenként ovális alakot hengergetünk,úgy,hogy az egyik vége hegyesebb legyen. Itt, ollóval belevágunk az oldalába, ezek lesznek a fülei, és a fülek alá a borsból szemeket nyomunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük tojással őket.
A sütőt begyújtjuk, és betesszük sülni. KB 190 fokon, 15-20 percig sütjük. Aranysárgának, ropogósnak kell lenniük.
Húsvéti reggelikhez kiváló.
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 20 dkg 20%-os tejföl
- 4 dkg vaj
- 60 ml víz
- 32 db szemesbors
- 1 db tojás
Képek
0
Add hozzá a kedvencekhez